2009. április 29., szerda

Facebook Európa legnépszerűbb közösségi oldala


Az egykor legnépszerűbb MySpace-t lekörözte népszerűségben a Facebook.

A 2004-ben indult oldal először az Egyesült Államokban lett hatalmas siker, bár mostanra alább hagyott az amerikai közönség számának növekedése (valószínűleg, aki akart az angol anyanyelvű országokban az már regisztrált), Európában jelenleg tarol.

A comScore amerikai piackutató cég statisztikai adatai szerint a Facebook látogatottsága az előző évhez képest 175 százalékkal növekedett, ami elég jelentős mérték. 19 európai fekvésű országból tizenegyben áll első vagy második helyen a közösségi szájtok kategóriájában.

Ez a nagy mértékű növekedés, annak köszönhető, hogy az eddig csak angol nyelven elérhető Facebookot az utóbbi időben lefordították európai nemzeti nyelvekre is. Ez a tény azokban az országokban fontos befolyásoló tényező, ahol az angol nyelv használata nincs elterjedve a köztudatban. Ezért egyre több angolul nem értő ember csatlakozik a közösséghez, ami vonzhatja az olyan angolul tudókat is, akik eddig azért nem csatlakoztak, mert nem látták értelmét, ha egyszer nem valószínű, hogy van regisztrálva ismerőse.

A magyar nyelvű változat 2008 évvégére készült el, és december óta a magyar felhasználók száma megkétszereződőt. Jelenleg kb. 200 ezer felhasználója van, de gyanúm szerint ez még növekedni fog, mert sokan még nem kaptak észbe. Lehet, hogy az Iwiw sikereit is felülmúlja?


Forrás:
Origo

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése