2009. március 13., péntek

A Microsoft Surface Magyarországon?


A Microsoft Surface nevű érintőképernyős számítógépét 2010-re tervezi hazánkban is megjelentetni. A folyadékkristályos képernyőn egyszerre akár öten is dolgozhatnak. Mivel asztalszerűen van kialakítva, így a vízszintes 76 cm felületet körbe állva/ülve könnyen használhatja egyszerre több felhasználó is. (Valószínűleg ezért választották a nevének a surface, azaz felszín, látszat szót.) Nem csak azért van nagy jelentősége, mert több felhasználós, hanem mert mint egy vonalkód beolvasó felismeri azokat a tárgyakat, amiken van kód, és a gépen lehet természetes mozdulatokkal használni, egér vagy billentyűzet nélkül. Valamint beépített fénykép-, zene-, és útvonal tervező szoftver is jár hozzá.

Az Egyesült Államokban ennek a gépnek az ára 10 ezer dollárt, ami kb. 2,5 millió forint. Persze ilyen ár mellet nem az átlag ember van megcélozva. A leginkább pénzintézetek, kaszinók, nyilvánosan információs pultokban, vagy szállodáknak lehet hasznára. Az InterKnowlogy (brit szoftverfejlesztő cég) egy oktató programon gondolkozik orvoshallgatóknak. ennek segítségével gyakorolhatnák a boncolást három dimenzióban.

Ezzel a technikával lebontja a falakat az emberi mozdulatok és a számítógép használata között. Várható, hogy egyre több helyen fog megjelenni az életben, ezzel átalakítva a vásárlási, éttermi, és szórakozási szokásainkat.


források:

Origo
Microsoft Magyarország honlapja




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése